piątek, 18 lipca 2014

Gramy w zielone i łosoś grillowany z warzywami

Zazieleniło się, zmienił się nastrój to i wizualne zmiany konieczne :) A to za sprawą zielonego, słodkiego jak miód groszku. No uwielbiam te małe ziarenka!











A rybka z piekarnika jest przepyszna. Ja mam tu łososia, ale halibut czy inne morskie pokrojone w dzwonki się nadzadzą :) Do brytfanki rzucamy, dodajemy warzywa - np. pokrojon cukinię, bakłażana, pomidorki koktajlowe, szparagi, papryka i co tam jeszcze chcecie. Solimy, pieprzymy, zalewamy łyżką oliwy, dodajemy zioła - u mnie bazylia, rozmaryn, mięta i oregano. I wstawiamy do piekarnika na 250 stopni.  


I tadaaam! Smacznego!



4 komentarze:

  1. It looks so delicious and i love your details like the scissors! And the lov-tea makes it all perfect! Just lovely!
    Many many Greetings, Olga.

    OdpowiedzUsuń
  2. Śliczne, groszkowe dekoracje !!! a rybkę to jednak zamienię na Halibuta - bo to jedyny gatunek ryby, który zjadam. Z przepisu w każdym razie chętnie skorzystam:)
    Pozdrawiam cieplutko !

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam łososia :-)
    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam łososia i ta herbatkę :)

    OdpowiedzUsuń